El Trap, amfitrió del festival!

Avui us venim a parlar sobre el gènere Trap, el tipus de música amfitriona en el nostre festival.

Primer de tot, pels que no saben què és el Trap, el Trap és un gènere musical que està triomfant avui en dia entre els adolescents, és una barreja de hip-hop amb música electrònica. Es caracteritza pel seu so agressiu i el contingut explícit de les seves lletres.

El Trap va néixer al sud d’Estats Units, en la dècada dels anys 90, quan els rapers d’Atlanta van començar a barrejar ritmes de hip-hop amb música electrònica. El seu nom, de fet, prové de la paraula que utilitzen els americans per referir-se al lloc on venen drogues, traduït literalment des de l’anglès, Trap vol dir “trampa”.


Les primeres cançons (creades per propis camells que a la vegada, eren rapers) parlaven del carrer, de drogues, de sexe i violència sense cap tipus de censura. Fins fa poc, el Trap no es considerava un gènere musical, tan sols era una sub categoria del rap. Fins a l’any 2010 no va aconseguir arrasar a Espanya, i va ser el grup PXXR GVNG, actualment conegut com “Los Santos”, l’encarregat de portar-lo al gran públic en el “sónar 2015”.
El Trap més escoltat avui en dia és el Trap llatí, cantants com Bad Bunny, Arcángel, Anuel AA, Farruko, Ozuna, entre altres, són els més populars en les llistes d’èxits… Tot i això, no va ser fins a finals del 2015 que el Trap llatí va agafar fama en artistes urbans de Puerto Rico, Colòmbia, República Dominicana i Veneçuela.