Fundada per una comunitat de professionals de la indústria musical, l’Associació NouPOP va néixer el 2014 amb la missió de fomentar una major participació de la població adolescent tant en la creació com en la gestió dels models de cultura i d’oci de la ciutat.

Som creadors de projectes culturals, programes educatius i col·laboracions estratègiques que fomenten la participació i el lideratge de la població adolescent, visibilitzant les professions de la cultura, ideant experiències immersives on les noves generacions poden experimentar i crear nous models, propis i disruptius. 

L´associació compta amb la participació d´una extensa xarxa de professionals de la indústria musical. Professionals que representen tota la cadena de valor del sector, des de tècnics, productors, caps de premsa fins als mateixos artistes que surten a l'escenari. Així, les noves generacions tenen un contacte directe amb una indústria poca coneguda.

Qui som

Programa Muntem un Festival 
Guanyador Premi Impulsa Cultura 2022
Donant veu i protagonisme a l’adolescent, el nostre programa Muntem un Festival’ és una proposta educativa innovadora establerta des de 2016 en centres públics de secundària de Barcelona.

Un programa dirigit a alumnes d’ESO i Batxillerat a través del qual treballen, dins de l’horari lectiu, en el disseny, producció, comunicació i realització d’un minifestival de música per a la seva franja d’edat, experimentant una aproximació contextualitzada als oficis de la cultura mentre construeixen la seva identitat personal i cultural.
 
Durant el projecte, l'alumnat aprèn de manera pràctica els diferents oficis del sector de la música en viu, i específicament de la creació i muntatge d'un esdeveniment cultural.  Són acompanyats i guiats en el procés por una xarxa de professionals especialitzats del sector cultural.  

Veure edicions anteriors de M1F

Festival BOCA al CCCB
L'any 2022, en col·laboració amb el CCCB, el programa es va realitzar a escala de ciutat. Un Consell Jove va treballar durant sis mesos en la conceptualització d’un acte que es celebraria al Pati de les Dones. Aquest procés va culminar amb el naixement del Festival BOCA, celebrat al setembre amb gran èxit, amb música en directe, dansa, tallers, DJ i activitats per a un públic exclusivament adolescent, tot gestionat pel Consell adolescent amb l’acompanyament de NouPOP.

Web Festival BOCA
Festival BOCA a la web del CCCB

Demà
El 2022 es crea thisisdema.org, un paraigua creatiu que engloba la creixent activitat de l’associació, a més de l’expansió del ventall de serveis. Llançem una nova presència en línia amb vocació d’establir un banc de recursos en l’àmbit de l’educació, la cultura i l’adolescència.

Demà: www.thisisdema.org 

Fites clau 2016 – 2022
– Project Guanyador Premi Impulsa Cultura 2022 de la Fundació Catalunya Cultura
– Secundat pel CCCB, l’ICUB i el Consorci d’Educació de Barcelona
– 1a Edició Festival BOCA 2022
– 8 edicions celebrades del programa M1F 
– 20+ instituts col·laboradors
– Participació de més de 1500 adolescents40+ col·laboradors professionals del sector cultural
– 30+ aliances amb entitats socials, empreses, institucions culturals i educatius
La missió del Programa Muntem un Festival
1. Un aprenentatge interactiu mitjançant un projecte inclusiu, educatiu i cultural.
2. Donar veu i protagonisme a la població adolescent.
3. Facilitar espais segurs i acollidors on socialitzar.
4. Crear una xarxa de sinergies entre instituts, barris i ciutats.
5. Fomentar el relleu generacional de la indústria de la música.
6. Potenciar la cultura com a eina de canvi social.
7. Trencar els rols de gènere preestablerts.
8. Augmentar l'accés a la cultural dels joves
9. Desenvolupar nous públics.


Enllaços:
Article: Muntem un festival pop: l’aprenentatge sense «ficcions»